Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл щодо реформування сектору юстиції

13 березня 2015, 17:50

12-13 березня 2015 року в Міністерстві юстиції України відбувся круглий стіл на тему: "Стратегічне планування, бюджет та інформаційні системи сектору юстиції". Захід проводився Проектом ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні" спільно з Міністерством юстиції України та Міністерством фінансів України.

У роботі круглого столу взяли участь представники Верховного Суду України, Конституційного Суду України, Вищого адміністративного суду України, Вищого господарського суду України, Державної судової адміністрації України, представники Генеральної прокуратури України, Координаційного центру з надання правової допомоги, експертів ЄС, офісу Ради Європи в Україні та інших.

Під час заходу обговорювалися питання стратегічного планування розвитку сектору юстиції в Україні при використанні кращого європейського досвіду, зв'язок з бюджетним плануванням та запровадження сучасних інформаційних систем. До участі в якості виступаючих були запрошені провідні європейські експерти із зазначених питань.

Із вступного слова розпочав заступник Міністра юстиції України  Гія Гецадзе, наголосивши на тому, що лише реформування судової системи може бути запорукою успіху. Йдеться про необхідність гарантування незалежності судової влади, прозорості процесу відбору суддів, забезпечення адекватних гарантій права на справедливий суд і доступ до правосуддя.

Віргіліюс Валанчюс, керівник групи експертів Проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні", відзначив: "Проект ЄС  має на меті зробити вагомий внесок у реформування судової системи загалом, адже бенефіціарами Проекту є органи юстиції, а саме судові та правоохоронні органи, адвокатура, пенітенціарна та виконавча служби. Всі ці інститути є елементами єдиного механізму сектору юстиції, тому і важливо запровадити загальну концепцію реформування сектору юстиції шляхом координації роботи цих органів, мета діяльності яких буде спрямована на забезпечення та захист прав громадян".