Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання колегії Державної судової адміністрації України

09 вересня 2009, 12:55

Відбулося засідання колегії Державної судової адміністрації України

 

9 вересня 2009 року відбулося засідання колегії Державної судової адміністрації України, на якому обговорено ряд актуальних питань діяльності.

На колегії були присутні члени колегії - керівники Державної судової адміністрації України, структурних підрозділів та її територіальних управлінь.

Під час засідання було обговорено підсумки роботи Державної судової адміністрації України у І півріччі 2009 року, заслухано інформацію про підготовку пропозицій по фінансовому забезпеченню судів загальної юрисдикції з метою формування бюджетного запиту до проекту Державного бюджету на 2010 рік, проаналізовано стан роботи із зверненнями громадян у державній судовій адміністрації у першому півріччі 2009 року.

Голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький, виступаючи на колегії, наголосив, що попри фінансові труднощі (далеке від потреби фінансування, нерівномірний розподіл видатків, тощо) ДСА України максимально докладала зусиль для забезпечення діяльності суддів та судів. Іван Балаклицький відзначив, що сьогодні вже сформовано бюджетний запит на 2010 рік, передано його до Міністерства фінансів України та при захисті бюджетного запиту вдалося незначно збільшити граничні обсяги видатків за основними статтями витрат на здійснення судочинства у сумі 206,5 млн. гривень.

Учасників колегії було поінформовано про стан виконання бюджету у першому півріччі 2009 року. Так, за вказаний період Державній судовій адміністрації України за бюджетною програмою “Організаційне забезпечення діяльності судів та установ державної судової адміністрації” передбачені асигнування в сумі 16 119,8 тис. грн., що на 15,9 відсотків менше, ніж за відповідний період 2008 року. Видатки на оплату праці у першому півріччі склали 10 млн. 554,5 тис. грн. що на 1198,0 тис.грн. або на 10,2 % менше, ніж за цей період минулого року (середня заробітна плата службовців ДСА зменшилась на 8 %). Порівняно з першим півріччям 2008 року зменшилась і сума поточних видатків на  2 млн.529,1 тис. грн. або на 13,6 відсотків. Видатки на оплату праці суддів та працівників апаратів судів у першому півріччі становили 314 427,3 тис. грн., що на 36723,7  тис.грн. або на 10,5% менше відповідного періоду минулого року. Дещо зменшилась заробітна плата суддів, в той час як у службовців та працівників апаратів судів таке зменшення склало до 16 відсотків.

Також на колегії було проаналізовано  виконання постанов та  рішень колегії ДСА України станом на 1 вересня 2009 року.

За результатами колегії прийняті відповідні рішення щодо перспективних напрямків діяльності Державної судової адміністрації України.

ДСА України