Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища кваліфікаційна комісія суддів України надала рекомендації щодо обрання суддів безстроково та щодо переведення суддів до іншого суду

18 квітня 2012, 13:13

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 17 квітня 2012 року, за результатами розгляду матеріалів було прийнято рішення рекомендувати на посаду судді безстроково:

    * Шинкар Тетяну Ігорівну — суддею Львівського окружного адміністративного суду;
    * Галатіну Олену Олександрівну — суддею Донецького окружного адміністративного суду;
    * Ульяніч Ірину Володимирівну — суддею Пролетарського районного суду міста Донецька;
    * Боярського Олександра Олександровича — суддею Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області.

Водночас, розглянувши матеріали, Комісія відмовила у наданні рекомендації щодо обрання безстроково на посаду судді Київського районного суду міста Одеси Кадрової Оксани Олександрівни та на посаду судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гукаленка Олександра Олеговича.

Окрім того, Комісія прийняла рішення надати рекомендації щодо переведення суддів, обраних безстроково, до іншого суду.

Так,

    * суддя господарського суду Харківської області Потапенко Володимир Іванович рекомендований на посаду судді Харківського апеляційного господарського суду;
    * суддя господарського суду Рівненської області Крейбух Олена Геннадіївна — на посаду судді Рівненського апеляційного господарського суду.

Водночас, розглянувши матеріали, Комісія відмовила у наданні рекомендації щодо переведення судді Староміського районного суду міста Вінниці Венгрин Оксани Омелянівни на посаду судді апеляційного суду Вінницької області та судді Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Мужика Івана Івановича на посаду судді апеляційного суду Івано-Франківської області.

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за результатами розгляду матеріалів було також прийнято рішення надати рекомендації щодо переведення суддів до іншого суду в межах п'ятирічного строку:

Так,

    * суддя господарського суду міста Севастополя Янюк Олена Сергіївна рекомендована на посаду судді господарського суду Автономної Республіки Крим.

Також Комісія, за результатами складення кваліфікаційного іспиту, прийняла рішення надати рекомендацію щодо переведення суддів, обраних безстроково, до суду іншої спеціалізації.

Так,

    * суддя Донецького апеляційного господарського суду Приходько Ірина Віталіївна рекомендована на посаду судді Вищого адміністративного суду України;
    * суддя Ворошиловського районного суду міста Донецька Бухтіярова Ірина Олександрівна — на посаду судді Вищого адміністративного суду України;
    * суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Затолочний Віталій Семенович — на посаду судді Львівського апеляційного адміністративного суду;
    * суддя господарського суду Львівської області Довга Ольга Іванівна — на посаду судді Львівського апеляційного адміністративного суду;
    * суддя господарського суду Львівської області Левицька Наталія Георгіївна— на посаду судді Львівського апеляційного адміністративного суду.

Окрім того, Комісія за результатами складення кваліфікаційного іспиту, прийняла рішення надати рекомендацію щодо переведення судді до суду іншої спеціалізації в межах п'ятирічного строку. Так, суддя Донецького окружного адміністративного суду Соколова Олена Анатоліївна рекомендована на посаду судді окружного адміністративного суду міста Києва.

На засіданні Вища кваліфікаційна комісія суддів України також визначила потребу в державному замовленні на професійну підготовку кандидатів на посаду судді у Національній школі суддів України у 2013 році у кількості 150 осіб.