Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Харкові презентовано концепцію пілотного навчально-просвітницького проекту «Судове адміністрування»

06 березня 2012, 10:36

2 березня 2012 року в м. Харків  відбулась перша зустріч з розробки та реалізації сертифікованих курсів для судових адміністраторів.
Харківським окружним адміністративним судом, спільно з однодумцями, було розроблено пілотний навчально-просвітницький проект «Судове адміністрування».
Ініціатива Харківського окружного адміністративного суду, за підтримки проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя», стала поштовхом до впровадження першого в нашій країні навчального курсу для судових адміністраторів. В Європі, подібний досвід має Французька  Національна школа канцелярій суду в місті Дижоні. Аналогічний проект впроваджується в Польщі.
Концепцію пілотного навчально-просвітницького проекту «Судове адміністрування» презентував голова Харківського окружного адміністративного суду Юрій Кучма. У презентації взяли участь інші працівники цього суду, зокрема, керівник апарату Валентина Лисенко, начальник відділу узагальнення судової практики, роботи по розгляду звернень фізичних та юридичних осіб та зв’язку з засобами масової інформації Інна Білоус, провідний спеціаліст відділу Юлія Савченко.
Проект USAID «Україна: справедливе правосуддя» представляли: керівник проекту Девід М. Вон, операційний директор проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» Ірина Сторожук, директор з грантів Лариса Сініцина.
Делегацію Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна очолив ректор Віль Бакіров,  делегацію Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» В`ячеслав Комаров - проректор з навчально-методичної роботи.
У зустрічі з розробки та реалізації сертифікованих курсів для судових адміністраторів також взяли участь представники Державної судової адміністрації, зокрема, головний спеціаліст сектору міжнародного співробітництва та взаємодії з ЗМІ Ольга Какауліна, яка зараз очолює  Українську асоціацію судового адміністрування, спеціаліст сектору підвищення кваліфікації  працівників апаратів судів Катерина Скрипко та начальник територіального управління  ДСА України у Харківській області Володимир Остапенко.
Також серед запрошених були експерт проекту USAID Олександр Сердюк, ректор Харківської академії неперервної освіти Любов Покроєва, директор Міжнародного Інституту регіональної преси і інформації Ангеліна Солдатенко.
Учасникам зустрічі представлено координатора цього пілотного проекту - Ірину Солдатенко.


 

Керівник проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя»  Девід Вон  виступив з презентацією міжнародного досвіду з навчання судових адміністраторів. Між партнерами проекту відбулась жвава дискусія з концептуальних та методологічних питань, модератором якої виступила координатор проекту Ірина Солдатенко.
За підсумками зустрічі  було визначено наступні кроки щодо подальшої розробки програми навчального плану.
Після зустрічі ректор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Віль Бакіров запросив учасників зустрічі до університету на екскурсію навчальними корпусами, де планується навчати перші групи судових адміністраторів та проводити практичну підготовку спеціалістів з судового адміністрування.