Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України провів робочу зустріч із міжнародним експертом з судового адміністрування Елізабет Віггінс

22 лютого 2012, 15:19

21 лютого 2012 року у приміщенні ДСА України відбулась робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка з міжнародним експертом Проекту «Україна: справедливе правосуддя» з судового адміністрування Елізабет Віггінс.
Метою зустрічі стало обговорення концепції визначення навантаження на суддів, методології обрахунку та формулювання основних показників такого навантаження.
Під час зустрічі Голова ДСА України Руслан Кирилюк подякував Проекту «Україна: справедливе правосуддя» за підтримку цього напрямку діяльності та зауважив, що питання розробки критеріїв навантаження на суддів є надзвичайно актуальним, а робота в цьому напрямку велась і раніше. Руслан Кирилюк висловив переконання, що від нинішньої зустрічі розпочнуться реальні дослідження у цьому напрямку.
Експерт Проекту «Україна: справедливе правосуддя» з судового адміністрування Елізабет Віггінс відзначила, що на першому етапі  буде здійснено оцінку процесів у судах загальної юрисдикції, далі обрано модель дослідження, і, врешті, потім відбудеться пілотна апробація та оцінка отриманих результатів.
Наразі, існує два способи обрахунку навантаження на суддів, зокрема, дослідження реального часу ведення судового процесу у конкретній справі та опитування потреби у часі на розгляд цієї ж категорії справ. Кожне дослідження має поєднувати обидва методи, а потім за допомогою простих математичних обрахунків буде визначено середній показник.
Передбачається, що в дослідженнях буде задіяно близько 60 судів загальної юрисдикції, термін дослідження три місяці.