Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада юстиції внесе подання про звільнення трьох суддів з посад за загальними обставинами

08 лютого 2012, 12:07

Таке рішення прийняла Вища рада юстиції 7 лютого 2012 року на черговому засіданні. Рада внесе подання до Верховної Ради України про звільнення:

Даценко Любові Іванівни – з посади судді господарського суду Запорізької області, у зв’язку із досягненням шістдесяти п’яти років;
Побережного Василя Йосиповича – з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира, у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я;
Золотарьової Віри Костянтинівни – з посади судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська, у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Вища рада юстиції відхилила вісім пропозицій членів ВРЮ щодо звільнення шістьох суддів з посад за порушення присяги та затвердила результати 10 перевірок щодо 15 суддів з висновком про відсутність підстав для внесення подань про їх звільнення з посад за порушення присяги.

Також Рада затвердила результати двох перевірок, проведених членами ВРЮ, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно шістьох суддів Вищого господарського суду України.

Розгляд решти питань порядку денного Радою було відкладено.

Детальніше дивіться у розділі «Оперативні результати розгляду питань порядку денного засідань Вищої ради юстиції».

 

Прес-служба
Вищої ради юстиції