Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ розпочато роботу над вдосконаленням процедури відбору кандидатів на посаду судді вперше

20 січня 2012, 09:53

«Передбачений законодавством порядок відбору кандидатів на посаду судді вперше в цілому є зрозумілим, але, разом з тим, його необхідно удосконалити», - про це заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, виступаючи перед учасниками першого засідання спільної робочої групи на тему: «Удосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше. Спеціальна перевірка кандидатів на посаду судді вперше».
До складу робочої групи увійшли представники Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, Міністерства юстиції України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів.
Під час засідання обговорено питання необхідності розробки та затвердження Порядку проведення спеціальної перевірки в контексті тлумачення положення частини 1 статті 68 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».
Учасники зустрічі дійшли висновку, що механізм проведення спеціальної перевірки та процедура її проведення мають бути чітко прописані в окремому документі. Наприклад, у внутрішній інструкції, за аналогією з іншими державними органами.
 

Довідково:
Питання спільної робочої групи із вдосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше ініційоване ВККСУ. Передбачається чотири засідання спільної робочої групи на тему: «Удосконалення процедури відбору кандидатів на посаду судді вперше. Спеціальна перевірка кандидатів на посаду судді вперше», з метою напрацювання відповідних пропозицій із вдосконалення відбору.
Найближчим часом будуть проведені ще дві зустрічі членів робочої групи (25 січня і 1 лютого ц.р.), а всі напрацювання цієї робочої групи планується затвердити на останньому засіданні - 8 лютого 2012 року.
Завершиться робота із вдосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше підсумковою конференцією із прийняттям відповідних рекомендацій.