Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Ради суддів України

16 травня 2014, 16:37

16 травня 2014 року в приміщенні Верховного Суду України відбулося чергове засідання Ради суддів України.

На засіданні, окрім членів Ради суддів, були присутні: голова ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський, голова ради суддів господарських судів Артур Ємельянов, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, заступник міністра юстиції України Ганна Онищенко, а також представники преси.

Радою суддів України прийнято рішення розглянути на наступному засіданні питання з напрацювання рекомендацій щодо проведення конференцій суддів для обрання делегатів на з'їзд суддів України та інших проблемних питань, пов’язаних із процедурою підготовки та скликанням позачергового з’їзду суддів України.

Для цього створено робочу групу, до складу якої увійшли голова Ради суддів України Василь Онопенко, заступник голови РСУ Раїса Ханова, секретар РСУ Тетяна Козир, член Ради суддів України та голова Ради суддів загальних судів України Павло Гвоздик, а також голови рад суддів адміністративних і господарських судів відповідно Микола Кобилянський та Артур Ємельянов (за їх згодою).

Члени Ради суддів України заслухали інформацію заступника голови Ради суддів України Раїси Ханової стосовно навантаження на суддів судів загальної юрисдикції першої та апеляційної інстанцій у 2013 році та визнали, що протягом останніх кількох років навантаження на суддів залишається надмірним.

Також Рада суддів України заслухала інформацію Голови ДСА України Зеновія Холоднюка про виплату суддівської винагороди суддям Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, які переведені, чи знаходяться у процесі переведення до судів, розташованих на материковій Україні. На сьогодні 46 суддів, які працювали в судах, розташованих на Кримському півострові, виявили бажання працювати в судах, розташованих на материковій частині України. З них 20 суддів уже переведені до інших судів відповідно до указу в. о. Президента України від 23 квітня 2014 року № 430/2014. З інших 26 суддів, які виявили бажання перевестися працювати в інші суди, як повідомив очільник ДСА України, 6 суддів уже прикріплено на відповідний період до штату судів відповідного рівня та спеціалізації з метою матеріального забезпечення, по інших суддях питання буде вирішене найближчим часом.

Наступне засідання Ради відбудеться 23 травня 2014 року.